GY.I.K.GY.I.K.

Mennyire fájdalmas a sminktetoválás?

Minden embernek más a fájdalom küszöbe. Sok tényező befolyásolhatja, például lelki állapot, női ciklus, fáradtság. Alapvetően ma egy sminktetoválás fájdalommentes, vagy csak nagyon minimálisan érezhető. Ez köszönhető a tökéletesre fejlesztett érzéstelenítőknek és a kíméletes technikáknak, melyekkel csak minimális a bőrsérülés.

Mikor szoláriumozhatok, napozhatok?

Sminktetoválás előtt egy héttel már nem ajánlom a szoláriumozást. A bőr kipirosodhat, amitől a tetoválás fájdalmasabb lehet. Sminktetoválást követően 4 hétig nem ajánlom a szoláriumozást. A bőrnek idő kell az újrahámosodáshoz. Ha valaki mindenképpen szeretne, akkor 2 hét elteltével, arcát LETAKARVA elmehet.
A bőr újraképződési szakaszában az arc napoztatása TILOS! 2 hétig óvjuk bőrünket, majd ezt követően magas faktorszámú fényvédő krémmel védjük.

Mikor szaunázhatok?

Az első két hétben nem ajánlom a szaunázást.

Mikor sportolhatok?

2 napot érdemes várni tetoválást követően, ezalatt az idő alatt a seb bezáródik.

Mikor érheti víz a tetoválásomat?

A tetoválást az első 1 hétben ne érje víz, amíg var van rajta.

Hogy fogok kinézni közvetlenül sminktetoválás után?

Közvetlenül kezelés után az elkészült sminktetoválás valamivel intenzívebb, mint a gyógyult eredmény. Gyógyulás után kb 10% a színveszteség. A var leesési ideje 5-7 nap közé tehető. A végleges szín, a színbeérés 6-8 hét elteltével látható, ilyenkor ajánlott a korrekció.
Szemöldök tetoválás esetében minimális bőrpír előfordulhat, de ez rövid idő alatt elmúlik.
Szemhéj tetoválás esetében a szemhéj kissé megduzzadhat. Ez a duzzanat tetoválást követő reggelen fokozódhat, ami a nap előrehaladtával szépen csillapodik.
Az ajak tetoválást követően az ajkak megduzzadnak. Ez a duzzanat másnapra elmúlik.
A sminktetovásásokat követően fájdalomérzet egyik esetben sincs.

Hogyan kell ápolni a sminktetoválásomat?

Nagyon fontos kiemelnem, hogy a sminktetoválás végeredménye sokban függ a megfelelő utóápolástól is. Nagyon fontos a helyes otthoni ápolás.
Szemöldök és szemhéj esetében a száraz gyógyulást javaslom, ami azt jelenti, hogy nem érheti víz, és nem kell krémezni sem. A var leesését ki kell várni, nem szabad leszedni. Ez kb. 5-7 nap.
Ajak tetoválások esetében néha előfordulhat, hogy kezelést követően duzzadt lesz az ajak. Nem kell kezelni, 1-2 órán belül magától megnyugszik a bőr.
Ajak tetováláshoz biztosítunk utóápolót. Tetoválást követően vékonyan, inkább többször lehet alkalmazni akár több hétig is.

Nyáron lehet készíteni sminktetoválást?

Igen, készíthető nyáron is sminktetoválás. Arra nagyon kell ügyelni, hogy 2 hétig az arc napoztatását elkerüljük, valamint magas faktorszámú fényvédővel védjük.

Meddig szép egy sminktetoválás?

A sminktetoválás tartósságát sok minden befolyásolja. Ilyenek például: kor, bőrtípus, életmód (szolárium, napozás). Az érett bőrben sokkal tartósabbak a sminktetoválások. Fiatal, zsírosabb bőrben gyakori szoláriumozás mellett gyorsabban fakulnak a sminktetoválások.
Fontos a megfelelő fényvédelem is. A sminktetoválások tartóssága függ a tetovált felülettől is, pl. szemöldök szemhéj, ajak, illetve a technikától is. A jó hír, hogy az organikus pigmentek, amiket manapság alkalmazunk, sokkal tartósabbak, mint korábbi társaik. Nem tartalmaznak vas-oxidot, így már elkerülhetjük a vörösre kopást. Ezzel régi álmunk vált valóra.

Általában milyen időközönként kell frissíteni a sminktetoválásokat?

A sminktetoválásokat időnként frissíteni kell. Idővel veszítenek intenzitásukból. Szerencsére a mai organikus pigmentek már nem vörösödnek, idővel halványodnak, nincs zavaró színmódosulás.
A szemöldök tetoválásokat általában 2 évente kell frissíteni.
A szemhéj tetoválásokat 2-3 évente.
Az ajak tetoválásokat 3-5 évente.

Mit tegyek, ha korábban volt herpeszem, és ajak tetoválást szeretnék?

Ha korábban már volt herpeszed, akár csak egyszer is és ajak tetoválást szeretnél, akkor nagyon fontos a Telviran 800 mg alkalmazása. Vényköteles antibiotikum, ami meggátolja, hogy kezelést követően kialakuljon az ajakherpesz. Így biztonsággal elvégezhető a tetoválás.

Alkalmazása: tetoválást megelőző 2 napban kell elkezdeni, napi 1 db 800 mg-os tablettát, majd folytatni a kezelés után is 4-5 napig.