Blog Blog

Category: Blog
Lehull a lepel! Valóban lehet fájdalommentes a szemhéj tetoválás?

Szemhéj tetoválást szeretnék, de:

– félek, mert már van egy régi, amit 5-10-15 évvel ezelőtt csináltattam, és annyira fájt, hogy korrekcióra sem mertem visszamenni..
– még nincs, de mindenki azt mondja, hogy nagyon fájdalmas és különben is a szem mennyire érzékeny terület..

Ha végigolvasod ezt a bejegyzést meglátod, hogy nem is olyan borzalmas egy szemhéj tetoválás, mint amennyire eddig gondoltad.

Be kell vallanom, hogy én kb. 5 évvel ezelőtt csináltattam magamnak egy klasszikus tusvonal szemhéj tetoválást. Alapvetően nem is volt olyan régen, mégis azt kell, hogy mondjam, nagyon fájt.
Miért? Mert közel nem voltak olyan szuper érzéstelenítők, mint most és más technikával készültek.
Nekem jelenleg gyógyuló félben van a szemhéj tetoválásom, három nappal ezelőtt készült. Teljesen fájdalommentes volt az egész beavatkozás.
A szemhéj tetoválás előre érzéstelenítéssel kezdődik, és közben is igény szerint használunk érzéstelenítőt.
Bátran ki merem jelenteni, hogy fájdalommentes ma már egy ilyen beavatkozás.
Azt gondolom, ez nagyban változott azáltal is, hogy a mai sminktetoválásokat nagyon felszínesen tetováljuk, éppen csak a bőrfelszín alá juttatjuk be a pigmentet, a tű hegyével. Így nincs fájdalom, vér, és extra var képződés.

Természetesen én is tapasztalom nagyon ritkán, hogy 1-1 vendég érzékenyebb, de akkor sem fájdalmas, inkább minimálisan érzi, de csak nagyon tompán.
Szerencsére maga a folyamat sem hosszadalmas, így a bőrt nem éri nagy trauma, ezáltal gyorsabb a gyógyulás is.
Továbbá az sem mindegy, hogy milyen tűvel, pigmenttel dolgozunk.
Természetesen ezeket a szakembernek kell tudnia.

– Mégis hogy fogok kinézni, mire számítsak?

Nagyon sok szemhéj tetoválást készítettem, így a sok esetből nyilván rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem.
Extrém, kirívó esetről nem tudok beszámolni, mert ilyen nem volt. Gondolok itt belilult szemkörnyékre, napokig tartó ödémára. Ettől függetlenül nem jelenhetem ki, hogy ilyen nem fordulhat elő, de szerencsére én még nem tapasztaltam.
Egyéni érzékenységtől függ, hogy kinek milyen mértékben duzzad meg a tetovált szemhéj közvetlenül a beavatkozás után. Teljesen vállalható, és haza is tud vezetni. 🙂
Minimális pirosság lehet a kezelt felületen és körülötte, de ez sem igazán jellemző.
Ami nagyon sokat segít az ödémának, az a jegelés. Ezt előre behűtött jégzselével papírtörlőbe tekerve szoktam javasolni. Csodákra képes! Nyugtatja a kissé érzékeny bőrt és lehúzza a duzzanatot.
Tapasztalataim alapján inkább másnap reggel duzzadtabb a tetovált szemhéj és szemkörnyék. Picit itt is érdemes jegelni, de általában ébredés után 1-2 órával magától megszűnik ez a duzzanat, és ezt követően már nem jellemző. Szóval bátran elmehetünk dolgozni. 🙂
Sminkelni ilyenkor értelem szerűen a szemet, szempillát nem lehet, de ne aggódj, mert úgy fogsz kinézni, mintha ki lenne sminkelve a szemed.
A var egy héten belül leesik, ezt követően már újra sminkelhetsz, bár szempillaspirálon kívül nem gyakran fogsz mást használni. 🙂 🙂 Maximum, ha erősebb sminket szeretnél.

Szóval mindenkit bíztatok, hogy legyen bátor, és ha szeretne, nyugodtan készíttessen szemhéj tetoválást! Egészen biztosan nem fogja megbánni.

Legyen szép napotok!
Veronika